Zumi

Hej. Välkommen till Ryd.

Zumi, ZumZum, Strumphund, Råttan eller Stämmlocks Izumi Go Akiko är hamsterkollektivets regerande överhuvud, om än numera på distans då hon njuter av pensionärslivet hos mina föräldrar. Hon vaktar (nåja) gården, promenerar min mamma och tittar fördömande på allsköns förehavanden.

Zumi är min första hund och den hunden som har lärt mig vad tålamod, envishet och gott godis är. Från början var mina ambitioner mycket blygsamma i mitt hundägande: Jag ville ställa ut lite, jag ville träna någonting och så tänkte jag gå långpromenader. Tillsammans med Zumi har jag ställt ut, tränat någonting och gått långpromenader – men vi har också gjort så himla mycket mer! Vi har tränat rallylydnad, tävlingslydnad, personspår, uppletande, agility och framför allt freestyle, som vi också tävlat lite i. I vuxen ålder har hon också fått agera stand-in för Norrie när mattes agilitysug blivit för stort, och lärt sig mer än jag trodde var möjligt.

Om man frågar Zumi vad det bästa som finns är, så skulle hon inte svara. Hon skulle nämligen redan ha försvunnit i fjärran för att rulla sig i rådjursbajs. Som tur är älskar hon också att äta (inte bara bajs), brotta omkull Norrie och så att sova förstås!

För att motivera lilla fröken röd så går det åt en hel del godis, eftersom hon inte anser att lek är en belöning. Efter kasteringen så går det i princip att muta henne med småsten, väldigt skönt eftersom hon i sin ungdoms dagar kunde dissa köttbullar om hon tyckte att hon hade något bättre för sig…

Madames bästa egenskap är i mina ögon att hon är väldigt accepterande. Hon letar inte bråk med andra hundar, hon tjatar inte, hon slappnar av bra när hon är uppbunden och hon stressar inte så mycket. Den lilla prinsessans dåliga egenskaper är att hon är ganska vek och inte har så mycket motor, och att hon är något av ett måndagsexemplar som tyvärr lite för ofta går sönder. Hon är inte den vassaste skeden i lådan riktigt, och det kan ta ett tag att lyckas lära henne något nytt.

Tävlingsmeriter

Freestyle: 3x uppflytt klass 1 – FD1
Heelwork to music: 3x uppflytt klass 1 – HtM1

Hälsa

Höfter: HD grad A
Armbågar: ED UA (0)
Höft- och armbågsröntgen utfördes på Gudby Djurklinik 2010-01-07.
Ögon: Inga tecken på PRA eller katarakt. Ögonspegling utfördes hos Djurdoktorn 2010-01-22.

Eftersom både husse och matte är intresserade av fotografering så finns det väldigt mycket bilder på Zumi. Valp- och unghundsbilder finns i Zumis gamla galleri och nyare bilder finns på flickr: Linneas bilder | Kalles bilder.

Pluttråtta Oh, GODISUTDELNING! SCHMAJL! Det är snö! Ståbild

Stamtavla:

S63342/2006
Stämmlocks Etsuo
Etsuo, valpträff -07
VDHDCNHSI100805
Satonoshunkou Go Okazaki Aonosou
NIPPO11/20274
Shundou Go Enshuu Hirosesou
NIPPO11/8603
Kakouhime Go Okazaki Aonosou
S54734/2004
Stämmlocks Dikusha
Ester
S57952/2001
DKUCH SUCH SV-03
Noven’s Juuyoubunkazai At Chonix
S41467/2002
SUCH
Stämmlocks Akiko
Akiko - vacker!
S29843/2006
Homare No Kochou Go Takahirasou
Vackra Hana
NIPPO16/15100
Katsutoyo Go Yaizu Naruokasou
NIPPO7/11392
Kishi No Ichiryuu Go Kazusa Nagaiso
NIPPO14/4573
Mikanhime Go Yaizu Naruokasou
NIPPO15/27881
Homare No Fuurin Go Takahirasou
NIPPO11/20274
Shundou Go Enshuu Hirosesou
NIPPO13/11844
Homare No Beniougi Go Enshuu Hirose

One Reply to “Zumi”

  1. Sicken ful liten pälsboll, en sådan skulle jag aldrig vilja ha….. =)

Comments are closed.