Brand New

I feel like a young John Cusack, like making big mistakes
I feel like for the first time in a long time I am not afraid

Jag kommer alltid att vara orolig för Norrie och rädd att han ska få ont. Det är stort, så stort, att bara vara lite mindre orolig och rädd. Jag vet nu, att jag inte kan kontrollera hans skada och att om det går åt skogen så går det fort över. Jag kommer ändå skydda honom så mycket jag kan, hålla andan när han rejsar och blunda när han gör ogenomtänkta hopp. Oron släpper aldrig helt när hunden har gått sönder på riktigt.

Men det finns en liten som inte gått sönder på riktigt. Ännu är jag inte rädd. Ännu håller jag inte andan när han gör tokiga saker; jag skrattar lyckligt över hans livsglädje och entusiasm. Ingen kan vara nere med den här valpen.

Han kan så många saker! Han går till uteplatsdörren när han behöver kissa, trots att det är elva minusgrader ute och han skulle kunna kissa inne. Han åker bil. Han är med i hallen och tränar på att leka, sitta stilla, och lyssna / titta på andra hundar. Han går i koppel och lös. Han sover hela nätterna utan strul. Han är helt enkelt så himla hejig!

Idag har vi varit hallen och tränat på just de sakerna, att leka, att sitta stilla och att lyssna och titta på andra hundar som tränar. De två riktiga hundarna fick träna på lite riktiga saker, och jag är imponerad av dem båda. Zumi fick fyra slalomrepetitioner och satte samtliga fyra trots att jag hade en valp på armen och därför inte direkt kunde hjälpa henne. Hon kan!

Norrie fick gå lite fritt följ och sedan checkade vi av tre olika moment, fjärren, apporten och hoppet. Alltihop med valp på armen. Jajemen sa Norrie, klart jag kan. Han går från klarhet till klarhet i lydnaden och jag är imponerad varje pass över hur mycket han kan, och ler åt hur nöjd han är med sig själv.

2017 har potential. Zumi låter mig behålla kontakten med agilityn, Norrie låter mig upptäcka en ny sport, och Tulsi ger mig utrymme att drömma. Det är fint.

Like when I close my eyes and don’t even care if anyone sees me dancing
Like I can fly, and don’t even think of touching the ground
Like a heartbeat skip, like an open page
Like a one way trip on an aeroplane