Dag 6 + 7: Utplaning och användbarhet

Jag lovade filmer igår som aldrig kom. Jag däckade nämligen tidigt på kvällen med elak huvudvärk, och då blir det ju inte så mycket bloggat. Idag har jag varit igång hela dagen med jobb och hussesfödelsedagsplanering och agilitykurs, så det blir kanske inte något jättelångt idag heller.

Det som kännetecknar de senaste två dagarna är en utplaning av framstegen. Han skrittar på bra (även om steget fortfarande är lite inåttåande och kortare på vänster) och det händer att det spiller in ett travsteg eller galoppsprång mellan trebensskutten i övrigt. Han har dock inte gjort något fantastiskt nytt framsteg de senaste dagarna, så jag antar att resten av utvecklingen kommer att kräva mer jobb och tid helt enkelt.

I mörkare stunder oroar jag mig för att vi ändå fixat fel sak så att säga, och att han kommer att fortsätta att ha problem. Då försöker jag helt enkelt förklara för mig själv, ytterst pedagogiskt, att även om alla fel inte kommer från knät så var det faktiskt trasigt alldeles oavsett och behövde fixas – och allvarligt talat Linnea, efter en vecka är lite för kort tid efter en rejäl knäoperation att börja undra varför han inte är helt normal och ännu bättre.

Det som märkts de senaste dagarna är att han har börjat kunna använda benet till enkla, vardagliga saker, som att stå på det när han kissar och klia sig med. Nog så bra grejer att ha fått ordning på, verkar han tycka. Han är också mer… vertikal, står gärna på bakbenen, klättrar på mig och tjuvar upp i soffa och säng om jag tittar bort en sekund vid fel tillfälle.

När jag kände över knät idag så kändes det definitivt annorlunda mot hur det kändes innan operationen. Jag har aldrig kunnat luxera det själv (vågar inte pilla och peta när jag inte har expertkunskapen), men jag har ändå känt ganska noga över det. Jag antar att förändringen är bra, det är ju svårt för mig att säga. 😉

Igår lockade jag honom till några första försiktiga travsteg på asfalten. Det blir få och försiktiga och ostadiga, men traven finns där.

Jag filmade två klipp till på honom under morgonpromenaden igår, ett mer generellt för att visa hur han rör sig när han får röra sig hjälpligt fritt (bromsar honom lite när han börjar skutta), och ett klipp specifikt på hur han rör sig i skritt från sidan och bakifrån.

Om man vill nörda lite extra (vilket nog typ bara jag vill) så kan man titta på klippen i lägre hastighet. Intressant att se hur han verkligen rör sig, det är svårt att se eftersom han är såpass rapp i steget.

Igår glömde jag att tempa honom, men idag låg han på 37,6 efter morgonpromenaden. Fortfarande ingen feber eller problem med andra ord, även om han nu har ett serom strax nedanför knäleden istället vilket gör att hans ben ser ut att ha en lite underlig form.

Som sagt. Ingen skugga där han går…

One Reply to “Dag 6 + 7: Utplaning och användbarhet”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *