My in sickness and health

Ni vet hur dagen tenderar att bli när man plötsligt är klarvaken klockan 6:30 för att man hört ett omisskännligt ljud? Det där ulkande ljudet som ofelbart betyder att en hund just nu håller på att tömma magen, och oftast på en matta. Jepp, så började dagen. Men den blev något annorlunda än den brukar.

“Som den brukar” brukar vara att tvätta en matta, klappa hunden på huvudet och säga “mår du okej nu?” och få ett “jepp.” till svar. Idag blev det istället att tvätta en matta, torka upp på två ställen till och klappa hunden på huvudet och säga “mår du okej nu?” och få ett “nae.” till svar. För hon mådde inte okej.

Vi tog två promenader där hon bajsade lite och på den andra kräktes hon ytterligare lite lite. När vi kom in ringde jag Valla, för hon såg inte ut att bli bättre. Vi fick en tid vid 14:30 och jag föreslog för henne att hon skulle vila lite. “mm” sa hon och lade sig, men kom aldrig till ro riktigt. Hon sträckte på sig, flyttade på sig, smaskade, sträckte på sig och darrade. Sen såg hon plötsligt upp på mig och då ringde jag Valla igen och sa “Vi kommer in.”.

Zumis lugn i blicken rubbas inte av särskilt mycket. Hon är en zen-hund med enstaka miniemoanfall. Så när hon tittar på en med stora, mörka pupiller som säger att hon har ont och är rädd, då är det också så. En knapp timme efter det hade hon blivit inlagd på Valla och har nu under kvällen fått dropp och förhoppningsvis har kontraströntgen visat att hon inte har några stopp i tarmen utan “bara” väldigt ont i magen. Telefonen sa just att hon mår “under omständigheterna bra” och inte har kräkts mer.

Men jag är orolig. För hur det än är, hur mycket jag än förklarar att Zumi är sin egen, att vi ofta inte ens är i samma bok, så är hon min Zumi. Min obegripliga, egensinniga, knasknäppa Zumi. Och idag är hon inlagd. Klart att jag är orolig.

En pigg och frisk Zumi för en månad sedan.

Kliiiiiiia

One Reply to “My in sickness and health”

  1. Usch! Hoppas Zumi mår bättre snart så att hon får komma hem! Det är hemskt jobbigt när de ligger inne även fast man vet att de verkligen får den vård de behöver.. Håller tummarna för att du får hem henne snart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *