My quintessence

Efter gårdagens förvirrade och osammanhängande inlägg om mycket att göra, kan jag idag skriva mer om jämvikt och om att landa lite. Jag har känt en hel del frustration över en del situationer i mitt liv ett tag, och inte riktigt haft någon kanal för att bli av med stresskänslor och irritation. Därför tog jag chansen idag när jag kände att jag äntligen var frisk nog att ge mig ut i motionsspåret igen.

Det gick säkerligen inte så fort eller så elegant, men för varje steg jag pressade mig framåt släppte lite mer av spänningarna jag samlat på mig. Den negativa rösten blev svagare och jag kände mig lättare och mjukare i kroppen. Allt jag inte riktigt förstått att jag stressat över blev betydligt klarare, och samtidigt oviktigare. Det blev lite lättare att se lösningar och möjligheter istället för tillkortakommanden och problem.

Raska promenader är också en ventil för mig, även om det inte är lika bra som att springa. På raska promenader de senaste dagarna har jag beslutat en hel del saker, stora som små. T ex att jag inte trivs med att raw-konvertera mina bilder, utan hellre vill fota jpeg men använda AfterShot ändå. T ex att jag vill träna hoppteknik i vinter för att sluta oroa mig för att Norrie ska felbelasta. T ex att jag vill sätta ihop ett heelerlag i agility, men inte förrän till sommaren. T ex att jag vill fokusera på att skriva uppsats i vår och därför kommer nedprioritera tävlandet.

Har ni lagt märke till hur vackert det är ute just nu? Alltså verkligen lagt märke till hur vackert det är ute nu? Och hur fina hundar det finns i skogen?

Bushundarna

Norrie

GODIS!

Jag vill skriva något om vänner. Om att inkluderas. Men jag har inte de rätta orden idag, så jag nöjer mig såhär.

“As a friend, you first give your understanding, then you try to understand.” ~~ Robert Brault

4 Replies to “My quintessence”

  1. Härligt när man får dom stunderna, jag gick inne i ryd häromdagen och bara blev slagen av hur vackert det är….. Riktiga mindfulness moment!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *