Her yearlong plans

Nu finns nya mål för det nya året för alla oss tre som huserar på dorysite. Först ut i presentationen av planerna är Zumi! Mattes prinsessa ska under året kastreras – närmare bestämt redan nu i januari. Det påverkar förstås planerna, liksom hennes ganska ordentliga rondör för tillfället 😉 Målet för mig och Zumi är att först och främst hitta tillbaka till varandra och till träningsrutinerna, och i de fall det inte finns några sådana så ska vi hitta bra träningsrutiner. Vi har förstås också grenspecifika mål, och Zumi har ganska många olika grenar vi nosar på och har mål inom

Freestyle

Freestyle har en framskjuten position även i år. Här ska vi jobba på att verkligen kedja ihop hela programmet så att hon orkar med att jobba genom hela och vet hur programmet ser ut – viktigt för mattes shibatös 🙂 Innan året är slut är jag helt övertygad om att vi kan ta minst ett uppflyttningspoäng i klass I, kanske till och med flera, om hon efter kastreringen landar lite mer i hormonerna och blir en smula mer förutsägbar.

 • Kunna köra ett helt program på träning utan belöning
 • 1x uppflytt klass I

Viltspår

Under förra året skulle vi ha satsat på viltspåret, men på grund av dräktigheter försvann liksom året. Därför blir 2012 ett viltspårsår! Det blir full fart framåt mot ett anlagsprov som vi ska klara under året.

 • Gå anlagsprovslånga spår
 • Lägga spår med tre olika sorters klövar (rådjur, vildsvin och älg)
 • Gå nattgamla spår
 • Klara anlagsprovet
 • Skotträna inför öppenklass

Utställning

Om det finns tid ska jag jaga Zumis SE UCH, men både freestylen och viltspåret kommer i första hand. Eventuellt kan Zumi hänga på sin uppfödare när hon ställer, så vi kanske kan kombinera det hela. 🙂

 • Ställa på båda Norrköpingsutställningarna

Övrigt

Zumi behöver gå ner i vikt, upp i kondition och så ska hon kastreras. Välmåendet är a och o, även om hon inte kommer att tävla någonting som är väldigt fysiskt krävande så hänger hennes uthållighet i freestylen väldigt mycket ihop med hur hon mår fysiskt.

 • Kastrering i januari, träningsuppehåll cirka en månad
 • Få ner vikten till cirka 8,5kg och hålla den där
 • Förbättra konditionen och uthålligheten

2012 blir mitt och Zumis år helt och hållet, och även på pappret är nu Zumi min. 🙂 Zumi är ju ung med sina fyra år nästa år, så vi har verkligen framtiden för oss! 2012 blir startskottet för team rödtott!

One Reply to “Her yearlong plans”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *