My halfsies

Under helgen har hamsterkollektivet varit väldigt obefolkat. Jag och Norrie har tappert försökt att ta upp hela sängen och vi har definitivt gosat mer än vanligt. Det märks att han tycker att det är konstigt att det helt plötsligt bara är vi två, och blir mer plåstrig på mig. Snart så återställs balansen lite i alla fall, även om den sista hamsterkollektivetinvånaren inte kommer hem förrän i mitten av december.

Nu ska jag göra något jag borde göra oftare. Jag ska skriva ner en plan för hundträningen i veckan! Norrie är ju en sånandär hund som man oftast kan lita på att han vill träna. Jag har fortfarande inte riktigt vant mig utan kör Zumi-metoden på de flesta träningspass (som i korthet går ut på att se vad hunden kan tänka sig att göra för dagen), och det ger inte riktigt samma ordning och reda, kan man säga. Såe – här kommer en tämligen opretentiös och lågaktiv plan för veckan:

  • Måndag: eventuellt träff med andra unghundsekipage ute på LHU, beroende på när Kalle kommer hem.
  • Tisdag: freestyleträning hemma (eller nära Ryd, om någon är sugen?). Greppande av snöret, sätta upp tassarna på armen, övergångar gå runt – mellan och gå runt – kretsa.
  • Onsdag: lyktstolpsagility på parkeringen. Skicka framåt medan jag springer i samma riktning, gärna utan skall. Lite trixiga kombinationer om jag kan komma på några.
  • Torsdag: kortare arbetsdag – möjligt att göra något när det är ljust! 🙂 Är det någon som vill ses och lägga spår, kanhända? Det kommer aldrig bli av om det är upp till mig, märker jag… Bonus: matteträning på kvällen, ju-jutsu.
  • Fredag: blir nog en lugn dag – om ingen är sugen på freestyle i Valla kanske?
  • Lördag: agilitytävling i Motala – miljöträning för lillfjanten och bra träning för matte. Ska bara ta reda på när och hur och såntdär…
  • Söndag: preliminärt första träningstillfället i Valla ridhus. För oss står freestyle på programmet, men jag gissar att det mest kommer att bli miljöinvänjning för lillkorv, och inte-äta-hästbajs-träning. Bonus: matteträning innan ridhusträningen, ju-jutsu.

One Reply to “My halfsies”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *