My difficulties

Jag har i flera dagar försökt formulera mina tankar och känslor och få ner dem på elektroniskt papper, men jag har kört fast halvvägs i någon ohanterbar ambivalens. Å ena sidan, är jag oerhört upprymd över att mina heelerplaner är mer än planer, det är på riktigt på gång nu. Å andra sidan har jag stora problem med panikdåligt samvete över att inte automatiskt avguda och måst:a ha en Zumivalp.

Men andra ord har det varit svårt att få fram någonting sammanhängande, som på ett vettigt vis reflekterar vad jag känner. Efter flera samtal med världens bästa Kalle så har det väl utkristalliserat sig lite bättre hur jag ska hantera känslorna av dåligt samvete och hjärtlöshet, och hur jag kan balansera upp det med min stora glädje över vår kommande heeler, och att det inte gör mig till en dålig människa som inte förtjänar att ha min älskade Zumi.

På tal om Zumi så saknar jag henne som en tok, men jag vill samtidigt ge henne lugn och ro så att hon kan vara bara mamma och inte känna en konflikt mellan att vilja vara med matte och vilja vara med valparna. Vi kommer att hälsa på, förmodligen framåt helgen, men tills vidare får hon hänge sig åt de små.

8 Replies to “My difficulties”

 1. Du vet att jag tycker du gör helt rätt i att skaffa en heeler, det gör på inget sätt din kärlek till Zumi mindre! Du är bara klok nog och inser vad du vill ha ut av ditt hundägande och jag tror det kommer bli en mycket bra kombination med en Zumi och en heeler i er familj. Kram!

 2. Jag tycker självklart att du gör rätt som vill ha en heeler som passar med vad du vill göra! Det blir både du och valpen lyckligare av! =)

  1. Härligt att höra att du trivs med Mini! 😀 Behöver ni en fleecefläta?

   Jag vet ju att jag har tänkt efter – mycket – när jag har valt ras och att jag valt bort shiban just för att jag vill ha en hund med träningslust och mutbarhet. Jag är väl mest rädd att Zumi ska må dåligt av att inte få ha en egen valp kvar, fast det vet jag ju att tikar i alla tider har klarat. Så egentligen är jag kanske mest rädd för vad andra ska tycka om min hjärtlöshet.

   1. Inte är du hjärtlös för att du inte väljer en av Shibans valpar heller. Av olika anledningar behöll jag ingen av Pumas valpar och dom föddes ändå i mitt eget hem men inte känner jag mig elak för det 🙂

    Åh spännande med en heeler till dig och flätorna skulle Mini gilla – helt klart. Hon behöver nog absolut en hihi. Hon älskar att kampa 😀 När ska du ner och kika på underverken då 😉

    Ps: Puma tyckte det va väldigt skönt när hennes egna valpar flyttade – äntligen fick hon röra sig fritt utan huliganer som hängde i henne 😉

    1. Vad glad jag blir att du skriver så. För ni haaaaar ju rätt i att det är bra att välja en valp som man kommer att trivas med – allt annat vore väldigt orättvist mot valpen. Och Zumi får ju dessutom flytta hem, så för henne blir det nog väldigt tydligt att det är slut på valptiden när hon kommer hem igen.

     Planen är att åka ner på fredag och hälsa på 🙂 Det ska bli så himla roligt, hoppas att det känns bra med valparna för jag längtar så mycket efter vår egen lilla heeler!

     Vi får ta och ses snart så Mini också kan få en fleecefläta! Eh, eller tre, eller fem… Jag har gått all-in med att göra fleeceflätor och har hur många som helst nu.

     1. Haha – Östergötlands egen flätgalning 😀 Bra, sådana behövs fler av 😉

      Spännande åka ner och se de små liven (lite avundsjuk där). Valpgos är alltid mysigt.

      Hör av dig när ni varit där, så jag får höra vad det blir (om du vet det då alltså).

 3. Ni har ju så rätt allihop! Det är bara så svårt att få in i huvudet att det inte är hjärtlöst att välja någonting annat än sin egen hunds valpar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *